Logotype

Nordkabel A/S

Henrik Hassing, VD

Henrik Hassing, VD Nordkabel

Nordkabel A/S är en del av Novedo sedan november 2022. Nordkabel, med cirka 200 medarbetare, grundades 1988 och finns idag på åtta jylländska orter, varav huvudkontoret är baserat i Års (närheten av Ålborg). Bolaget utför installationer och servicearbeten framförallt inom elnät, fiber samt vatten. Nordkabel har en stabil och stark kundbas uteslutande inom B2B bestående av långa kundrelationer, ofta ramavtal, och nära samarbeten med kommuner, privata och offentliga energibolag samt telekombolag. Nordkabel rapporterade en omsättning om 215 MDKK och EBITA om 32,5 MDKK (motsvarande ca 315 MSEK respektive 48 MSEK) för räkenskapsåret som slutade 30 juni 2022.

"Det är med stor glädje som vi blir en del av Novedo. Fördelarna med att ingå i en starkt decentraliserad koncern ger oss det bästa från två världar; vi kan fortsätta driva vår verksamhet självständigt samtidigt som vi ges möjlighet att dra fördelar av koncernens samlade kompetens, erfarenhet och resurser, vilket ytterligare kan accelerera vår expansion och lönsamhet", säger Henrik Hassing, VD Nordkabel.

Huvudägare och säljare var VD Henrik Hassing och verksamhetschef Bjørn Christiansen tillsammans med andra ledande befattningshavare verksamma inom Nordkabel, vilka kvarstår i sina roller efter försäljningen och även blir delägare i Novedo.

Det är med stor glädje som vi blir en del av Novedo. Fördelarna med att ingå i en starkt decentraliserad koncern ger oss det bästa från två världar; vi kan fortsätta driva vår verksamhet självständigt samtidigt som vi ges möjlighet att dra fördelar av koncernens samlade kompetens