Logotype

Novedo förvärvar takspecialisten Helsingborgs Byggplåt och Bra Tak Entreprenad Skåne med en samlad årsomsättning om ca 120 MSEK

Regulatorisk information
Novedo Holding AB (publ), en nischad industrigrupp inom Industri, Infrastruktur samt Installation & Tjänster, har idag tecknat avtal om förvärv av den Skånebaserade takspecialisten Helsingborgs Byggplåt AB och det helägda dotterbolaget Bra Tak Entreprenad Skåne AB. Bolagens samlade omsättning för 2022 uppgick till cirka 120 MSEK. Tillträde beräknas ske under Q1 2023.

Novedo fortsätter att växa koncernens portfölj av B2B-bolag med sunda företagskulturer, utvecklade nischpositioner och beprövade affärs­modeller och har idag tecknat avtal om att förvärva det väletablerade och Skånebaserade bolaget Helsingborgs Byggplåt samt det helägda dotterbolaget Bra Tak Entreprenad Skåne AB. Huvudägare och säljare är VD Jimmy Wallberg som kvarstår i sin roll efter försäljningen och även blir delägare i Novedokoncernen.

Helsingborgs Byggplåt bildades 2005 och har sedan dess vuxit till att bli en stark och väletablerad takspecialist i Skåneregionen. Med sitt breda kunnande inom både plåtslageri och takläggning erbjuder bolaget sina kunder allt från mindre ROT-arbeten till kompletta renoveringsentreprenader. Kundbasen är framförallt regional med en blandning av aktörer inom offentlig sektor och fastighetsbolag. Verksamheten har idag ett 40-tal medarbetare i Helsingborg och Malmö och bolagens samlade omsättning för 2022 uppgick till cirka 120 MSEK. (www.helsingborgsbyggplat.se)

"Vi ser fram emot att Helsingsborgs Byggplåt och Bra Tak Entreprenad Skåne blir en del av Novedos industrigrupp. Jag är imponerad över den välskötta och kompetenta verksamhet samt solida kundbas som VD Jimmy Wallberg tillsammans med team har utvecklat", säger Per-Johan Dahlgren, VD & Koncernchef Novedo.

"Det är med stor glädje vi blir en del av Novedo. Fördelarna med att ingå i en stark koncern ger oss de bästa förutsättningarna att fortsätta utveckla Helsingborgs Byggplåt och ta nästa steg i att utöka verksamheten och göra oss ännu starkare på vår marknad. Med Novedos modell kommer vi kunna driva vår verksamhet vidare självständigt i samma anda som tidigare. Proffsigheten och seriositeten under hela processen var helt avgörande i vårt beslut att sälja till Novedo, säger Jimmy Wallberg", VD Helsingborgs Byggplåt.

Bolagen förväntas konsolideras i Novedokoncernen under Q1 2023 och kommer att ingå i Novedos affärs­segment Installation & Tjänster.