Logotype

Novedo förvärvar det danska industribolaget Stantraek A/S med en årlig omsättning om ca 220 MSEK

Regulatorisk information
Novedo Holding AB (publ), en nischad industrigrupp inom Industri, Infrastruktur och Installation & Tjänster, har idag förvärvat det danska industribolaget Stantraek A/S som är en specialist inom kundanpassade komponenter och plåtdetaljer till industriella applikationer. Stantraeks omsättning för 2022 uppgick till ca 220 MSEK. Tillträde beräknas ske under Q1 2023. Efter förvärvet uppgår Novedos proformerade nettoomsättning till ca 2,7 miljarder SEK och proformerad EBITA till ca 300 MSEK.

Novedo fortsätter att växa inom affärs­segmentet Industri och har idag genomfört sitt tredje bolagsförvärv inom segmentet, via förvärv av det danska industribolaget Stantraek A/S. Ägare och säljare är VD Morten Petri Lauritsen tillsammans med COO Henrik Miltz, vilka kvarstår i sina roller efter försäljningen och även blir delägare i Novedo i samband med affären.

Stantraek med närmare 70 medarbetare grundades 1967 och är beläget i jylländska Lystrup i närheten av Århus. Bolaget är en specialist inom kundanpassade komponenter och plåtdetaljer till industriella applikationer och har en stabil samt diversifierad B2B-kundbas inom olika branscher, bland annat vind/energi, elektronik samt processindustrin. Stantraeks omsättning för 2022 uppgick till cirka 220 MSEK. (www.stantraek.com)

"Vi är mycket glada över att Stantraek med VD Morten Petri Lauritsen och COO Henrik Miltz i spetsen nu blir en del av Novedo. Med sin långa och gedigna industrierfarenhet, höga tekniska kompetens och starka marknadsposition, blir Stantraek en viktig kugge i vårt arbete med att fortsätta expandera vårt affärs­segment Industri", säger Per-Johan Dahlgren, VD & Koncernchef Novedo.

"Det är med stor glädje vi blir en del av Novedo idag. Fördelarna med att vara en del av en decentraliserad koncern ger oss det bästa av två världar; Vi kan fortsätta att bedriva vår verksamhet självständigt samtidigt som vi drar nytta av koncernens samlade kompetens, erfarenhet och resurser för att ytterligare accelerera vår expansion och lönsamhet. Från allra första kontakt har det varit en mycket god kemi mellan respektive parter och både Henrik och jag ser fram emot att vara en del av en större nordisk affärs­struktur med nya och spännande perspektiv", säger Morten Petri Lauritsen, VD för Stantræk.

Stantraek förväntas konsolideras i Novedokoncernen under Q1 2023 och bolaget kommer att ingå i Novedos affärs­segment Industri.