Logotype

Novedo förvärvar ProvideU

Företagsgruppen Novedo har förvärvat ProvideU AB. Det är Novedos fjortonde förvärv sedan starten 2021, det andra förvärvet 2022 och ännu ett steg mot börsintroduktionen som är planerad att ske under det första halvåret 2023. Med förvärvet har Novedo en proformerad omsättning om 1,2 mdr, EBITDA 144Mkr och 770 anställda.

ProvideU är ett Västerås-baserat företag som Fredrik Forngren startade 2008 tillsammans med Mikael Rehnberg.  ProvideU levererar ritningsbundna komponenter och kompletta system (PCBA och box-build). Företaget har verksamhet i Sverige samt Estland, omsätter ca 100 miljoner kronor med en EBITDA om 15,3 miljoner kronor.

”ProvideU är ett fint industriellt företag som kommer passa väl in i Novedo och fortsätta drivas vidare med Fredrik Forngren som VD.”, säger Per-Johan Dahlgren, VD för Novedo.

ProvideU jobbar med fyra huvudsegment på komponentsidan: kablage, membrantangentbord, elektronikkomponenter samt mekanik- och plastdetaljer. Tillverkning av komponenterna sker till stor del via produktionspartners i Asien. Företaget erbjuder även elektroniktillverkning och sammansättning av kompletta system, vilket sker i fabriken i Estland. Att både kunna ta fram komponenter och slutmontera hela produkter gör ProvideU unikt.

”Vi har byggt bolaget med ett starkt team. När vi i nu tillsammans skalar upp företaget passar Novedo oss helt rätt. Att vara kvar som delägare i Novedo och dessutom få vara med om en börsintroduktion är förstås extra lockande. Vi får vara med på två resor parallellt”, säger Fredrik Forngren, VD för ProvideU.

”ProvideU är Novedos andra förvärv 2022. En bra start på året”, avslutar Per-Johan Dahlgren.