Logotype

Novedo förvärvar Ventilationskontroll

Novedo har förvärvat Ventilationskontroll Aeolus AB i Göteborg.

Ventilationskontroll – känt även under varumärket VK inneklimat – är en Göteborgsbaserad
ventilationsföretagskoncern grundat 1980. I koncernen, med ca 100 medarbetare, ingår även de
ventilationsrelaterade bolagen CX Ventilation, Krovent och Ekoion AB samt elföretaget RC El. Med förvärvet går de tidigare delägarna av Ventilationskontroll in som delägare i Novedo.


”Jag är glad över att Ventilationskontroll-koncernen nu ingår i Novedo. Det är en lika väletablerad som ansedd aktör på en väldefinierad marknad. Dessutom kommer det fortsatt drivas av VD Aleksandar Köster tillsammans med övriga delägare”, säger Per-Johan Dahlgren, VD för Novedo.


Ventilationskontroll utför allt inom ventilationsbranschen, däribland förprojektering, ombyggnationer, service och energioptimeringar. Bolaget har en komplett service- och reparationsverksamhet av installationer för inneklimat och är huvudsakligen verksamma inom Göteborgsområdet.


”Detta är en milstolpe på vår resa framåt och vi gillar Novedos affärsmodell. Samtidigt som vi växlar upp vårt ägande i Novedo får vi fortsätta driva företaget vidare enligt vår inslagna linje, utan att göra förändringar varken för personal eller kunder. Vi kan fortsatt värna om bolagets starka kultur och hålla våra löften”, avslutar Aleksandar Köster.