Logotype

Novedo förvärvar Kulturmålarna

Novedo har förvärvat Kulturmålarna i Norrköping AB samt Kulturmålarna i Linköping AB.

Kulturmålarna är ett måleri med verksamhet i Norrköping, Linköping och Finspång. Bolaget grundades 1998 i Norrköping och har 43 medarbetare. Novedo tillträdde den 2 september 2021 varvid de tidigare ägarna av Kulturmålarna gått in som delägare i Novedo.

”Jag är glad över att Kulturmålarna nu ingår i Novedo. Bolagen är väletablerade på sina marknader och kommer fortsätta utvecklas under ledning av grundaren Henrik Nordgren som VD”, säger Per-Johan Dahlgren, VD för Novedo.

Bolaget har visserligen tre medarbetare som är skickliga på historiska målartekniker som efterfrågas i vid restauration av kulturbyggnader, men Kulturmålarnas verksamhet domineras av måleri i nyproduktion, renoveringar, privatmarknad och industri.

”Kulturmålarna är ett modernt måleri med spännvidd i uppdragen. Jag startade bolaget med min far för 23 år sedan och tycker fortfarande om att måla även om mina arbetsuppgifter de tio senaste åren huvudsakligen handlat om annat”, säger Henrik Nordgren, grundare och VD för Kulturmålarna.

”Vi är taggade att fortsätta utveckla Kulturmålarna på den inslagna vägen, nu med Novedo som ägare”, avslutar Henrik Nordgren, grundare och VD